Ingen webfont i IE8? Det er en smadret .eot

Jeg har brugt Icomoon’s icon fonts web app til at generere ikon fonten, der er i brug på horsensbibliotek.dk. Icomoon er en glimrende web app, hvor man kan vælge og vrage mellem en varieret samling ikoner samt uploade tilpassede svg ikoner til at bygge sin egen ikon font. Det fungerer rigtig fint.

Efter at have testet sitet i IE8 fandt jeg dog ud af, at ikonerne var i stykker på en eller anden måde. De fungerede fint i IE9+, Firefox og Chrome, men IE8 viste unicode tegn i stedet for ikoner, hvilket naturligvis ikke var acceptabelt, når en god del af vore brugere hænger fast i gamle browser-versioner. Problemet var en smadret .eot fil. Smadrede .eot files lader i øvrigt tilat være et almindeligt problem.

Jeg prøvede at køre min .ttf til igennem FontSquirrel’s webfont generator. Det var ingen succes. Den generede .eot fungerede stadig ikke.

Så faldt jeg over ttf2eot, en lille font converter af Sebastian Kippe. Det fungerede upåklageligt.

Så hvis dine skrifttyper vises forkert i gamle versioner af IE, så prøv at konvertere dem med ttf2eot.

Translations: English →

Skriv en kommentar