Epidemisk overvægtige websites

1.585 kilobytes

Så meget fylder den gennemsnitlige websideAlexa’s top 1.000.000 liste pr. 15. september 2013.

1.284 kilobytes

Så meget fyldte den gennemsnitlige webside pr. 1. januar 2013.

Det er en vægtforøgning på ikke færre en 301 kilobytes eller 23,4% pr. webside, alene i indeværende år.

Mine damer og herrer, vi har en digital fedmeepidemi!

Den tykke dreng fra Fatboy Slim's album You've come a long way baby

Det responsive paradoks

Vægtforøgningen sker paradoksalt nok på trods af, at de websites, der er længst fremme i skoene designes responsivt, dvs. til specifikt at fungere på mobile enheder. Smartphones og tablets, der ofte suger dyre data via til tider ringe mobil-forbindelser.

En del af vægtforøgningen skyldes endda selve det responsive web design, eftersom der kræves mere kode, når et website skal fungere på tværs af flere enheder. Den største del af overvægten skyldes dog billeder, der er øget med 172 kilobytes eller 21,7% i samme periode.

Manglen på en effektiv metode til at servere forskellige billedfiler til hhv. mobil og desktop bliver efterhånden tydelig. Således sender 72% af responsive websites samme mængde data til både mobil og desktop.

Der er udpræget behov for fokus på performance.

Translations: English →

Skriv en kommentar