Codekit

Jeg er for alvor kommet i gang med at arbejde med SASS. SASS er en mere programmatisk måde at skrive style sheets på, der gør det muligt i højere grad at automatisere en masse processer, man ellers måtte gentage i almindelig CSS samt i højere grad at genbruge CSS koden.

SASS koden kan dog ikke læses og forstås af browseren. Det er et CSS preprocessor sprog, hvilket vil sige, at man er nødt til at kompilere koden til ren CSS, før det kan bruges. Til den opgave har man brug for et værktøj.

Jeg lagde ud med en gratis grafisk klient, der hedder Scout. Man sætter sit projekt op deri og så klarer den opgaven og ikke så meget mere. Fint begynder-værktøj.

Men jeg rendte ind i et eller andet problem med Scout, som gjorde at den nægtede at kompilere nogle af mine styles uden at give feedback om, hvad der var galt. Så nu har jeg taget mig sammen og købt the full blown pro solution, Codekit.

Sådan ser brugergrænsefladen i Codekit ud.

Codekit er noget mere udbygget end Scout. Foruden basal SASS og Compass, som Scout også kan håndtere, kommer Codekit med understøttelse af andre CSS preprocessors som LESS, HTML preprocessors som HAML og SLIM samt JavaScript og CoffeeScript. Codekit kan også optimere billeder og grafik til web, så man får den mindst mulige filstørrelse samt sammensætte ikoner til icon sprites, så browseren kan nøjes med at hente én ikon-fil i stedet for mange.

Derudover kan Codekit live-opdatere browseren, hver gang man gemmer sit projekt, så man slipper for at opdatere den manuelt. Det er især en feature, man meget hurtigt vænner sig til.

Codekit koster $25,-. Det er et godt køb, hvis man er begyndt på SASS og føler sig parat til at bruge det i praksis.

Skriv en kommentar