Scout: En sass/compass app til os andre

Det nye sort indenfor cascading style sheets (de instruktioner, der giver en webside sit layout og design) er CSS preprocessors. CSS preprocessors er en samlende betegnelse for en række sprog, der gør CSS-koden “programmerbar”, hvilket gør mange ting nemmere, fordi man ofte slipper for at skulle skrive dumme gentagelser. Man kan imidlertid ikke uden videre koble en fil, der er skrevet i et preprocessor sprog på HTML’en. Den skal kompileres til “rigtig” CSS, før det virker. Det gør man som udgangspunkt med kommandolinien i et terminal-vindue.

Jeg er ved at prøve at sætte mig ind i syntaksen for preprocessor-sproget Sass, men terminal-vinduet og kommandolinien er jeg endnu ikke blevet gode venner med. Da der sker masser af nyt på webfronten i øjeblikket, har jeg rigeligt at gøre med at lære én ting af gangen.

Heldigvis findes der flere programmer med en grafisk brugergrænseflade, der kan hjælpe. Jeg er faldet over Scout, og den gør det nemt og bekvemt. Fodr den med stien til projektmappen og den gør arbejdet for dig.

Screenshot af ScoutApp

Skriv en kommentar