Drupal i biblioteker

Apropos diskussionen om valg af content management system til bibliotekets website: Der er for nylig udkommet en Library Technology Report fra American Library Association, som sætter fokus på Drupal.

Rapporten hedder kort og godt “Drupal in Libraries“, er skrevet af Andy Austin og Christopher Harris og kan købes her.

Jeg har ikke læst den endnu, men den ser bestemt seværdig ud. Den tror jeg, jeg vil bede min chef om penge til.

En kommentar til “Drupal i biblioteker”

 1. Tak for link – tjekker det ud.
  Drupal er efter min mening et godt bud på et cms, som mange biblioteker (dem som ikke er bundet af kommunal løsning) vil kunne gå over til med stort og nærmest øjeblikkelig forbedring til følge.
  Når det er sagt, så ser jeg frem til deres næste version, hvor det skulle blive nemmere at designe egne specielle indholdstyper – og hvor der måske kommer en default Drupal-editor, der spiller sammen med disse forskellige indholdstyper.
  For at Drupal skal blive et naturligt førstevalg for biblioteker, så vil det være helt nødvendigt med et udvikler-/redaktør fællesskab, for at nedbringe frustrationsmængden. Drupal er lidt en jetjager i forhold til mange andre cms-systemer – og jetfly kræver som bekendt lidt bedre piloter end til almindelige hobbyfly 🙂
  Jeg har længe gerne villet starte et webudvikler-miljø op på tværs af bibliotekerne med fokus på hvordan ting gøres, og vil gerne stille webplatform til rådighed – vender tilbage i næste uge med et oplæg.

  Svar

Skriv en kommentar