Det distribuerede bibliotek i Amsterdam

Det her er det vildeste biblioteks-eksperiment, jeg længe er stødt på. Kulturfonden Mediamatic i Amsterdam deler i al sin enkelhed kvit og frit ud af sit bibliotek, imod at man opretter sig som bruger i deres webbaserede sociale netværk, samt lover at udlåne de materialer, man har modtaget, hvis andre skulle ønske at låne dem.

Mediamatic will give away all its books. We will cancel our library in protest to skimpy Dutch art funding policy making practices.

All members of the mediamatic.net community (and other book lovers) can pick up their favorite books for free. You just have to publish the ownership on your profile. And promise that you will always honor a lending request from an other community member.

Det distribuerede bibliotek realiseret. Værsgod af skylle.

Læs mere hos Mediamatic her:

Via Tame the Web.

2 kommentarer til “Det distribuerede bibliotek i Amsterdam”

  1. Det er dog det vildeste, der hidtil er sket. Der er stor sandsynlighed for, at det går galt, og de ender med at miste de fleste af deres materialer. Alligevel kan jeg ikke lade være med at beundre deres beslutning. Tænk nu, hvis det alligevel kunne lade sig gøre 0_0

    Svar
  2. Vildt nok! Nu snakker vi jo godt nok ‘kun’ om et par tusinde bøger, men det er vel også nok til at se om ideen virker. Og så må man sgu have respekt for nogen der har rygrad til at sige fra over for besparelser på den måde!

    Svar

Skriv en kommentar