Dreamweaver CS3 crasher og vil ikke starte

Under kodning af nye templates til Horsens Biblioteks blogs i går, gik mit værktøj, Dreamweaver CS3, ned og ville ikke starte igen. Jeg har brugt det meste af min arbejdstid siden da med udrensning i Dreamweavers cache, ændre keys i registreringsdatabasen og geninstallering. Stor var frustrationen, da ingen løsningsforslag tilsyneladende virkede.

Indtil jeg faldt over dette indlæg på Mike Padgett’s blog. Løsningen var såre simpel. Dreamweaver CS3 har tilsyneladende en bug, der gør at den ikke kan håndtere CSS filer på præcis 8.192 bytes. Hverken mere eller mindre.

Jeg tjekkede egenskaberne for min CSS fil, og den fyldte … 8.192 bytes! Løsningen: Ret filen til i en anden tekst-editor, så den fylder enten mere eller mindre end de 8.192 bytes. Så kører Dreamweaver igen.

Sådan en styg bug får Adobe forhåbentligt rettet i en snarligt kommende patch.

3 kommentarer til “Dreamweaver CS3 crasher og vil ikke starte”

  1. Det er jo som en hat, der ikke fungerer ved vind i tre grader nordlig retning. Hvor mærkeligt. Kunne være interessant at høre historien om, hvordan lige netop det tal er kommet frem 🙂

    Svar
  2. Det er godt nok den særeste bug jeg har hørt om længe – absurd og morsom på samme tid. Hvad bliver det næste – Photoshop, der afinstallerer sig selv hvis man prøver at importere en fil mellem 12.41 og 12.45? 😀

    Og 8192 er det samme som 1024 x 8, og i computersammenhæng er 1024 et særligt tal. Hvorfor det så går galt med 8192 i Dreamweaver har jeg ingen anelse om.

    Svar

Skriv en kommentar