Styr på domænerne

Styring og opsætning af domæner er noget teknisk mumbo-jumbo for de fleste almindelige dødelige, og mange fatter ikke en flyvende fis af, hvordan det fungerer, når først domæne eller webhotel er indkøbt.

Mens jeg var ansat hos INEO designlab, havde jeg jævnligt kontakt med kunder, der havde købt en række forskellige domæner, men ikke vidste hvor domænerne var registreret eller hvordan de var sat op. Det gav problemer i forhold til at få peget domænerne ind på de rigtige løsninger. Der findes imidlertid et par handy værktøjer, som er effektive til at finde oplysninger om et givent domæne.

Network Tools
På Network-Tools.com kan man slå et givent domæne op og bl.a. få en masse at vide om, hvem der ejer domænet, hvilken ip-adresse domænet peger på (dvs. hvor kommer man hen, når man taster domænet ind i browserens adressefelt), hvilken navneserver domænet befinder sig på (DNS) samt hvordan domænet er sat op. Det er især praktisk, hvis man skal finde ud af, hvor et domæne er registreret, f.eks. med henblik på at få ændret i opsætningen.
http://network-tools.com/

Netnationen
På Netnationen kan man få oplysninger om selve domænet, herunder registreringsoplysninger samt hvordan det ligger rangeret på Google. Endvidere kan man få oplysninger om den server, domænet ligger på. Herunder hvor mange domæner, der ligger på denne server i alt. Det sidste er især praktisk, hvis man har performance-problemer med webløsningen. Så kan det måske skyldes, at der ligger lige lovligt mange sites på den server, hvor man har sin webløsning liggende.
http://netnationen.dk/

GratisDNS
Vil man have fuld kontrol over sine domæner, er GratisDNS et godt sted at få dem registreret. GratisDNS er dog næppe for nybegyndere, for dels er DNS-opsætning fuld af tekniske begreber og dels lader tjenestens brugergrænseflade noget tilbage at ønske. Men her har man fuld kontrol over domænet, det fungerer godt og så er det gratis (domæneregistrering undtaget). Bemærk, man kan ikke have sit website liggende hos GratisDNS, da servicen kun er beregnet til at styre selve domænet.
http://www.gratisdns.dk/

Skriv en kommentar