Min nye iPod

iPod 5GJeg har for ganske nylig fået en 80gb iPod. Den har alverdens fede funktioner, men er uden tvivl stærkest på lydsiden, selvom den hedder Video til efternavn.

Jeg har nu haft lejlighed til at lege lidt med den, og især har jeg gerne villet teste dens videofunktioner af, sådan mest for at se, hvad den kan. Apple har desværre ikke gjort det helt nemt, hvad video angår, for det er en ret begrænset mængde videoformater, som både iTunes og iPod kan sluge. Jeg har derfor rodet lidt rundt på nettet for at finde ud af, hvad jeg skal bruge for at konvertere video til tingesten.

Super ©
Super © er et stærkt stykke værktøj, der kan konvertere alverdens videoformater. Træk en næsten hvilken som helst videofil fra stifinderen direkte over i programmet, og den bliver ædt, fordøjet og spyttet ud som en ny fil i det format, du måtte ønske. Programmets brugergrænseflade er dog en smule teknisk, så det vil være en fordel, hvis man ved lidt om encoding, bitrates og videoformater generelt.
Super © kan hentes her.

Handbrake
Vil man bare have smidt indholdet af den nyeste dvd-skive på sin iPod uden bøvl, når man langt med open source programmet Handbrake. Det kan nemlig konvertere direkte fra dvd til mpeg-4 formatet, og er meget nemt at bruge.
Handbrake kan hentes her.

Belkin TuneFM radio transmitter
Jeg har selvfølgelig allerede proppet min nye iPod alt for fuld af podcasts til, at jeg umiddelbart kan nå at få hørt dem alle. Men jeg har 1½ times kørsel om dagen til og fra arbejde, så der skulle være lidt lyttetid.

Det dur dog ikke med ørepropper i bilen, så jeg har investeret i en Belkin TuneFM radio transmitter, som kan sende lyd og musik fra iPod'en via FM signal direkte til bilradioen. Den skulle dukke op med posten en af de kommende dage og nu er jeg meget spændt på, om skidtet fungerer uden alt for meget støj på signalet.

2 kommentarer til “Min nye iPod”

 1. Glæder mig til at høre om den TuneFM virker godt nok. Det lyder ellers smart…
  Jeg har et par gange brugt en online mediaconverter med stort held, og den kræver ikke andet end en Internetforbindelse.
  Kan jeg undgå at installere programmer så gør jeg det.
  Du kan give den en forsøg på: http://media-convert.com/
  Der skulle måske også lige siges at den er god hvis det er en mediefil der skal deles med andre, for man får et link hvor man downloader filen fra, og linket er aktivt i 7 dage (tror jeg nok).

  Svar

Skriv en kommentar