Oplæg om OPAC’s på Aleph-temadag

Jeg har i dag leveret et stk. oplæg på en temadag om webudvikling for biblioteksfolk fra de folkebiblioteker, der har bibliotekssystemet Aleph.

I oplægget beskrev jeg en række af de problemer, de fleste OPAC's må trækkes med for tiden. Dernæst så jeg nærmere på brugernes søgeadfærd og begrebet serendipitet. Hovedvægten lagde jeg dog på et par ideer, jeg har gået og puslet med, nemlig et forslag til en social OPAC, der er indbygget i et content management system, samt ideen om den centrale, distribuerede katalog, hvor alle data lagres centralt og distribueres ud lokalt. Til slut så jeg nærmere på nogle generelle designmæssige problemer i Aleph OPAC'en, samt gav et bud på, hvad der skal til for at få indholdet af biblioteksdatabasen indekseret af internettets søgemaskiner.

Se min Powerpoint præsentation på Slideshare.

2 kommentarer til “Oplæg om OPAC’s på Aleph-temadag”

  1. Hej Morten

    Det ser ud til, at det var et spændende oplæg i Middelfart. Jeg håber, din side fortsætter med samme kraft, selv om du ikke længere er i biblioteksverdenen. Jeg har i hvert fald stor fornøjelse af den. Nu har jeg opdaget SlideShare 🙂

    Svar

Skriv en kommentar