LibraryThing for biblioteker

Jeg deltog engang i et projekt, der gik under navnet "Mit Bibliotek", som bl.a. gik ud på at berige biblioteksbasen med alskens relevant ekstrainformation, personalisering og brugergenereret indhold. Projektets leder Gitte Barlach sagde altid: "Vi skal da bare have fat i LibraryThing".

Og det ser det så ud til at bibliotekerne får nu. LibraryThing er i færd med at udvikle en samling widgets, der kan kobles direkte på OPAC'en. Tim Spalding skriver om LibraryThing for Libraries: 

LibraryThing for Libraries is composed of a series of widgets, designed to enhancing library catalogs with LibraryThing data and functionality. The achievement is that the widgets require NO back-end integration.

We're serious. Just add a single Javascript tag, and one tag for every widget you want to display and we do the rest. 

Læs mere om initiativet på Thingology Blog.

2 kommentarer til “LibraryThing for biblioteker”

  1. Men så vidt jeg kan gætte rummer servicen én “feature” som reelt gør den ubrugelig: Forslagene til relaterede bøger kan være bøger, som biblioteket ikke har. Det vil give utallige fejl.

    Eller er den så smart lavet at den på magisk vis kun foreslår bøger som biblioteket har? Det vil jo kræve kendskab til den samlede bogbestand og det tvivler jeg på ligger i javascriptimplementeringen.

    Svar
  2. Det vil jeg give dig ret i. I så fald fejler skidtet jo, og det kommer naturligvis brugeren til skade.

    Men LibraryThing-udviklernes entusiasme, evne og vilje til at stable noget på benene, kunne jeg godt få øje på et par steder, man kunne finde anvendelse for.

    Svar

Skriv en kommentar