Weblogs på Herning Centralbibliotek

Som udløber af projekt “Fra Alle Os Til Alle Jer” sætter vi snart de første weblogs i søen på Herning Centralbibliotek.

Det har været lidt af en opgave at finde frem til noget brugbart software. Der er masser af weblog software i meget høj kvalitet, som kan downloades kvit og frit fra nettet. Problemet er, at langt størsteparten er skrevet i PHP og skal kobles til en MySQL database. Herning Centralbibliotek kører imidlertid foreløbigt med en Internet Information Server med ASP og MS SQL database, og der passer PHP kode ikke rigtig ind. (Det bliver der heldigvis snart lavet om på, for vi er ved at få trillet PHP og MySQL på).

I min utålmodighed lykkedes det dog at finde en weblog, som er skrevet i ASP, kører på Access database og er forberedt til en MS SQL database. Softwaren hedder BP Blog og ser relativt fornuftig ud.

I sin grundform kan XHTML opmærkningen ikke helt validere i forhold til W3C, idet nogle tags er skrevet med majuskler og der er et par id’er, der starter med et tal. Men det er meget lidt, der skal rettes til. Et større arbejde er det imidlertid at oversætte systemet til dansk, så det har jeg brugt en pæn del tid på.

Alt i alt er BP Blog i hvert fald et af de bedre bud på blog software til ASP folket.
Du kan hente det på blog.betaparticle.com. Vær ikke forskrækket over udseendet, det kan nemt rettes til i CSS’en.

Skriv en kommentar