Billedoptimering af bitmap- og vektorgrafik

ImageAlpha med billedoptimering af Pixelmator ikonet.
3 programmer til billedoptimering. Jeg har tidligere skrevet om TinyPNG. Et glimrende online værktøj til billedoptimering i PNG format. Online tjenester kan dog være irriterende at være afhængig af i det daglige. Dels at huske adressen; “hvor var det lige, jeg fandt den?” Dels pålideligheden; “kan jeg være sikker på, den er oppe, når jeg skal bruge den?”

Løsningen kan være at installere en desktop app. Jeg er lige faldet over 3 til mac, der kan komprimere og optimere hhv. bitmap- og vektorgrafik.

1. ImageAlpha til billedoptimering af PNG filer

ImageAlpha konverterer 24-bit PNG billeder til begrænset farvepalet 8-bit med fuld alfa-kanal (dvs. gennemsigtighed). Dette reducerer filstørrelsen dramatisk med kun et ganske lille kvalitetstab. Sådanne billeder er kompatible med alle browsere og vises pænt i selv Internet Explorer 6.
Hent ImageAlpha til mac her →

2. ImageOptim til billedoptimering af PNG, JPG og GIF filer

ImageOptim optimerer billeder til web så det optager mindre plads og indlæses hurtigere ved at finde de bedste komprimeringsparametre og fjerne unødvendige kommentar og farveprofiler. Den krymper nemt filer, der er “gemt til web” i Photoshop.
Hent ImageOptim til mac her →

3. SVGO til billedoptimering af vektorgrafik i SVG format

SVG Optimizer er et NodeJS baseret værktøj (du skal installere NodeJS først) til at optimere vektorgrafik i SVG format. SVG filer indeholder sædvanligvis en masse ubrugelig information, såsom kommentarer, skjulte elementer, info om redigeringsværktøj osv. SVGO fjerner al den unødvendige information og reducerer dermed filstørrelsen. SVGO er et kommandolinie-værktøj, men der kan lægges en grafisk brugergrænseflade ovenpå.
Hent SVGO her →
Hent grafisk brugergrænseflade til SVGO her →

(via Daniel Mall)

Skriv en kommentar