TinyPNG

TinyPNG - med eksempel på komprimerede png filerPNG formatet er nyttigt til brug på web, fordi det er det eneste bredt understøttede billedformat, der kan gemme delvist transparente billeder.

Desværre er de fleste billedbehandlingsprogrammer, heriblandt Photoshop, ikke ret gode til at komprimere PNG filer, hvilket resulterer i mere end nødvendigt store filer, der sluger båndbredde og tager længere tid for brugerens browser at downloade.

TinyPNG er en web app, der håndterer dét problem. TinyPNG komprimerer PNG filer ved at reducere mængden af farver og konverterer tunge 24 bit PNG filer til 8 bit. Således kan TinyPNG reducere filstørrelsen med helt op til 70% og resultatet er næsten ikke til at skelne fra originalen.

Værktøjet er virkelig nyttigt for webdesignere, fordi de PNG-filer, der spyttes ud, vil bruge væsentlig mindre båndbredde og dermed få websitet til at loade hurtigere.

Prøv TinyPNG her →

2 kommentarer til “TinyPNG”

Skriv en kommentar