Ukiyo-e Heroes

Moderne japansk pop-art i klassisk træsnit. Det er, hvad illustratoren Jed Henry og træsnit-kunstneren David Bull sammen har skabt og nu drukner i efterspørgsel på, efter de satte projektet op på Kickstarter.com.

Sjældent har man set de kendte og populære computerspils- og tegneseriefigurer fortolket på denne måde. Smukt illustreret, skåret i træ og siden trykt på klassisk fremstillet japansk papir, findes her et stykke kunsthåndværk i særklasse, der nok kan få en kender eller to til trække på smilebåndet.

Jed Henry fortæller om ukio-e:

The Ukiyo crowd were the trendsetters of their day. Actors, artists, entertainers. And ‘e’ means pictures. So one interpretation of Ukiyo-e could be pop culture pictures from old Japan. And just like Japan had a huge pop-culture scene back then, Japan still exports tons of popular characters and stories. Especially in the form of video games. And it’s pretty obvious that when modern Japanese designers were making the first video games, they looked back on their own artistic heritage for inspiration.

Må man bare eje et af disse fantastiske værker, kræver det vist en ordentlig ramme.

Læs mere om projektet her →

Træsnittene kan bestilles her →

Via Anders Munck Jensen henne på Fjæsbogen.

Skriv en kommentar