Coverflow i websøgning

Coverflow i iTunes Jeg var ret imponeret, da jeg første gang så coverflow funktionen i Apple’s iTunes. Nu kunne man pludselig visuelt bladre frem og tilbage i sin musiksamling på en meningsfyldt måde og hurtigt pege coveret ud til det album, man søgte. Oven i købet så det i vanlig Apple-stil enormt lækkert ud med wet floor effekt (spejling af billedet i “gulvet”) og det hele.

Denne visuelle søge/bladrefunktionalitet er nu også dukket op i et par søgemaskiner på nettet.

Searchme.com præsenterer søgeresultater i et lækkert flash-interface med “coverflow”-bladrefunktion i den øverste skærmhalvdel og tekstvisning af resultaterne i den nederste.

CreativSpace image search er et forsøg på “coverflow”-visualisering af søgeresultaterne fra Google image search. Det er lavet i AJAX, helt uden flash, og fungerer ret godt.

Jeg kunne godt tænke mig at se det lokale bibliotek implementere noget lignende. Det kunne være en ret fed funktion at kunne bladre sig igennem en stak bogforsider på denne måde. Måske kunne man falde over én, der så spændende ud?