Christian Mørk: De ti herskere

StjerneStjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Christian Mørk: De ti herskere Spændende nok. På sine steder en page turner. Men bestemt ikke stor litteratur.

Christian Mørks "De Ti Herskere" er historien om den amerikanske forsker Victor Tallent, der med sin genmanipulerede risplante kommer på tværs af den store master-plan, som udtænkes af den verdensomspændende organisation, De Ti Herskere. Et syndikat, der har sit udspring i hjertet af Venedig og som gennem 700 år har haft succes med at påvirke Verdens magtbalance og økonomiske strukturer gennem lyssky og særdeles forbryderiske aktiviteter.

Tallents plante vil kunne give fattige risbønder Verden over bedre økonomiske vilkår. Det forrykker imidlertid De Ti Herskeres skrøbelige magtbalance og dermed indledes en hæsblæsende jagt, der skal bringe organisationen Tallents hoved på et fad. Det skal naturligvis komme til at gå anderledes.

"De Ti Herskere" er spændende og man kan godt blive grebet af tempoet. Men historien er flere steder usammenhængende og mangler substans. Organisationen De Ti Herskere er ganske mangelfuldt beskrevet. Jeg savner baggrundsviden om, hvordan en så magtfuld organisation kan eksistere i det skjulte gennem så lang tid.

Ligeledes er Tallents profession og forskning meget overfladisk beskrevet. Som om Mørk er kørt sur i research arbejdet og hellere har villet bruge siderne på ren fantasi.

Sidst men ikke mindst ender Tallents kærlighedsforhold til sin ex-snigmorderske en anelse for rosenrødt, efter min smag.

Alligevel følte jeg mig rimeligt underholdt, så fortællingen sniger sig op på to af fem stjerner. 

Update: Jeg er helt enig med Katrine Lester. Læs hendes anmeldelse på Bogblog

2 kommentarer til “Christian Mørk: De ti herskere”

 1. Hej Morten,

  Ja jeg skal ikke kunne udtale mig om Mørks roman …

  Vil blot fortælle at jeg endelig fik skiftet navn på min blog
  (http://linehoffgaard.blogspot.com/) …

  Din kommentar om Del.icio.us – jeg holder fast på mit 😉 Er ved at blive lidt for overvældet af alle de web 2.0-tilbud, jeg vælter mig i nu om dage og kan nærmest ikke huske hvor jeg IKKE har tilmeldt mig …. Men med udsigt til måske (desværre) at skulle udskifte min bærbare snart, ja så ville det jo være smart at have favoritterne et centralt sted.

  Hej fra Line

  Svar
 2. Det er den mest opreklamerede bog jeg har læst. Dårligt skrevet, idiotiske personer, plottet er åndsvagt. Jeg ville ønske jeg ikke havde brugt tid på at læse den. Og så er den lang som et ondt år.

  Svar

Skriv en kommentar