Geotags i Flickr

Hvad i alverden er et geotag? Et geotag består af koordinaterne, længdegrad og breddegrad, på et verdenskort og kan knyttes til et givent objekt på samme måde som et tag (emneord). Et geotag er således metadata, der lokaliserer objektet i det fysiske rum.

For nylig skrev jeg en lille tips & tricks artikel om, hvordan man mere effektivt kan tildele tags til sine fotos i Flickr. I en kommentar til denne gjorde Søren Johannesen opmærksom på muligheden for at tagge sine fotos med geotags, dvs. tildele længde- og breddegrad til det enkelte foto. Her var man dog nødt til selv at finde koordinaterne for hver enkelt foto. En proces, der kan være ret tidskrævende.

Nu har Flickr imidlertid gjort det nemt for os. Netop idag har de nemlig lanceret muligheden for at føje information om lokalisering til hvert enkelt foto.

Det kan man nærmere bestemt gøre under fanebladet “Organize”. Foruden fanebladene “Your sets” og “Your groups” er der nu kommet et faneblad, der hedder “Map”, hvor man kan trække og slippe fotos ind på et kort fra Yahoo Map. Når lokaliseringen af fotoet er på plads, dukker der en lille markør op, der fortæller hvor mange fotos, der har lige netop den lokalisering.

Derefter kan brugerne søge fotos efter lokalisering under fanebladet “Explore”. Smart.

Så mangler vi bare, at Yahoo Map bliver ligeså detaljeret som Google Maps…

Skriv en kommentar