2 GB online lagerplads med Gmail Space

Min favorit-browser Firefox har ræven fuld af tilføjelsesprogrammer, som ændrer, forbedrer, forøger browserens muligheder som værktøj. Senest er jeg faldet over tilføjelsesprogrammet Gmail Space, som laver Googles Gmail om til et 2 GB online diskdrev. Det her er altså tæske-smart, hvis man bare en gang i mellem har brug for at flytte filer fra én computer til en anden.

Det kræver naturligvis at man har en Gmail konto, der jo som bekendt stiller mere end 2 GB plads til rådighed, samt browseren Firefox.

FTP funktionalitet
Efter installation laver Gmail Space ver. 0.3.4 Firefox om til noget, der ligner et almindeligt FTP program. Layoutet består således af to primære vinduer, hvor det venstre viser en oversigt over filer på den lokale computer, mens det højre viser en oversigt over filer på Gmail “disken”. Nederst giver to sekundære vinduer oplysninger om hhv. up- og downloads samt om de enkelte filer.

Mails med vedhæftede filer
For at få adgang til at up- og downloade filer, skal programmet naturligvis fødes med Gmail brugernavn og kodeord. Det er således i virkeligheden meget simpelt, for det fungerer bare ved at sende mails frem og tilbage til Gmail med vedhæftede filer.

Så står du lige og mangler lidt online lagerplads eller en “rejsetaske” til dine filer, så prøv dette lille plugin af. Det er ræv-smart.

En kommentar til “2 GB online lagerplads med Gmail Space”

Skriv en kommentar