Bibliotekssytemer på den anden side af dammen

Henne i USA har bibliotekerne åbenbart også nogle større “udfordringer” med deres systemleverandører. Således harcelerer web manageren på Jenkins Law Library over leverandøren af bibliotekets sytem, som bl.a. får følgende bemærkning med på vejen:

It’s a new world and building onto a system that is more than 15 years old isn’t going to cut it anymore – there needs to be a new system, one that allows for more freedom, and it has to come soon, because more and more libraries are going to turn to open-source.
– Nicole C. Engard

Situationen virker på en eller anden måde velkendt fra vore egne breddegrader.

Læs hele indlægget “State of our ILS” på Engards weblog.

2 kommentarer til “Bibliotekssytemer på den anden side af dammen”

  1. Findes der eksempler på danske biblioteker der har købt eller over vejer open-source-bibliotekssystemer?

    Det kunne være interessant at følge.

    Svar
  2. Det er nok mest specialbiblioteker. Jeg har ikke umiddelbart kendskab til nogen danske folkebiblioteker, som kører med open source systemer. Men Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv kører med Reindex, som er et dansk udviklet open source bibliotekssytem.

    Ja, det kunne være meget interessant at se en oversigt over bibliotekssystemer i de danske (folke)biblioteker. Så hvis nogen kender et sted, hvor man kan se sådan én, så er jeg da vældig interesseret.

    Svar

Skriv en kommentar