Sjov og spas med login i biblioteksbasen

Webgrænsefladen til bibliotekssytemet DDELibra kan være en frustrerende oplevelse for både brugere og webfolk. Muligheden for at integrere systemet i eksisterende websider er generelt ganske elendig. Forleden fik jeg således en mail fra en bruger:

For mig er det altid ekstra bøvl, at jeg skal igennem to (forsinkende) klik når jeg blot vil ind for at checke hvornår jeg skal aflevere mine ting. Derfor vil det være hensigtsmæssigt, at I allerede på første side skiller “Biblioteksbasen” og “Lånerstatus” ad.

Problemet i en nøddeskal. Det har nemlig længe ikke været muligt at lave et link til lånerstatus og fornyelse fra forsiden af bibliotekets hjemmeside, fordi et sådant link gjorde det umuligt at logge ud af systemet igen. Det dur selvsagt ikke, når systemet skal kunne bruges fra offentlige computere.

Axiell, som udvikler DDELibra, er dog åbenbart blevet gjort opmærksom på problemet, for blandt de seneste rettelser har vi fået en “log ud” knap, når man befinder sig i lånerstatus og fornyelse. Det er således endelig lykkedes mig at få “adskilt” lånerstatus og fornyelse fra den øvrige biblioteksbase med et separat link fra bibliotekets forside.

Brugergrænsefladen bliver dog imidlertid ikke bedre af, at lånerstatus og fornyelse åbner i et JavaScript pop-up vindue i stedet for i det “rigtige” browservindue. For at kunne linke til lånerstatus og fornyelse, er man nemlig nødt til at lade siden åbne i et pop-up vindue. Ellers får man igen problemer med log ud funktionen, da denne samtidig forsøger at lukke vinduet, og det kan den ikke, medmindre siden er åbnet i et pop-up vindue.

Har du tilfældigvis løsningen på pop-up vinduet, hører jeg gerne derom.

Skriv en kommentar