Knivskarpt display med e-ink

Tegneserie på e-bogslæseren LibriePå Next2005 udstillingen fik jeg endelig ved selvsyn stiftet bekendtskab med e-ink teknologien i form af Sony’s e-bogslæser Librie.

Nu er Sony jo ikke kendt for at producere de allermest åbne formater, og det gør sig heller ikke gældende for Librie, som kræver Sonys i høj grad proprietære e-bogsformater for at fungere.

Men displayet er altså ret imponerende. Tekst og billede står knviskarpt takket være e-ink teknologien. De kantede, pixelerede bogstaver, tegninger og fotos, som vi kender alt for godt fra almindelige computerskærme og PDA’er, ser man ikke på Librie’en. Her er der ingen baggrundsbelysning, opløsningen er høj og teksten, hvis ikke den var japansk, er meget læsbar.

Desværre var Librie’en det eneste e-ink baserede produkt på udstillingen. Hollandske Polymer Vision stod også på udstillingslisten med deres sammenrullelige e-ink display Readius, som jeg ellers var meget spændt på at se, men de havde desværre trukket i land en måneds tid før udstillingen.

Når e-ink bliver mainstream, kan det sagtens tænkes, at folk vil flokkes ligeså entusiastisk om elektroniske bøger, som de har gjort om digitale kameraer og mobiltelefoner. Potentialet er i hvert fald kæmpestort.

Så mødet med Librie bekræftede mig nok i min tidligere diskussion af bogens fremtid.

Læs mere om e-ink:
E-ink
Polymer Vision

Skriv en kommentar