Osmotronic – En papskive med musik i

Papskive fra Matthew Falla's Osmotronic prototypeEn af udstillerne på Next2005 var britiske Matthew Falla. Hans Osmotronic projekt var en af de mere simple prototyper på udstillingen, men det var også en af de mere interessante.

Falla har fundet ud af at bestemte typer metalliske trykfarver er ledende. Det udnytter han i sin Osmotronic sequencer ved hjælp af papskiver, der er fortrykt med mønstre i de ledende farver, et USB interface, en blyant og nogle forskellige musiktracks på sin computer.

Umiddelbart sker der ikke noget, når sådan en papskive sættes i USB interfacet. Men nu kan man tegne sig til musik, idet blyantens grafit danner forbindelse mellem de ledende trykfarver. Jo større område, man tegner med blyanten, des mere betonet bliver det pågældende musiktrack, idet Osmotronic måler grafittens modstand. Bliver noget betonet for kraftigt, kan man således bare slette det med et almindeligt viskelæder.

Billedet herover viser mit forsøg med Falla’s sequencer, og illustrerer pointen. I hvert fald den billedmæssige side af sagen.

Et færdigudviklet produkt kunne have forskellige perspektiver. Falla forestillede sig børnebøger, som kunne kobles til computeren med forskelligt resultat afhængigt af børnenes tegninger og streger. Eller at man kunne remixe musik med papkort og dele dem med sine venner.

Læs mere om sequenceren på Matthew Falla’s hjemmeside.

Skriv en kommentar