Weblogs, ord-diarré og brugervenlighed

Weblogs, blogs, permalink, trackback, tags og blogosphere. Webloggere taler sort.

Weblogsoftware gør det utvivlsomt meget nemt at være tekstforfatter på nettet. Og det er jo glimrende. Men for de uinviede, dem der ikke selv blogger, dem der kun bruger nettet af og til, altså langt størstedelen af internetbrugerne, er der en ikke ubetragtelig mængde sort snak i weblogs.

Hvad er f.eks. et “permalink”? Alle webloggere kender betydningen. Det er et opfundet ord, der betyder noget i retning af “den webadresse, hvor denne tekst fremover vil være placeret permanent (i hvert fald så længe, jeg ikke piller min weblog ned)”. Men for almindelige mennesker er det formentlig ren ord-diarré.

Uanset at mængden af weblogs har vokseværk, er en weblog fortsat bare endnu en “hjemmeside” for mange internetbrugere. De forventer at skidtet er nemt at bruge, og hvis det ikke er, skrider de omgående.

Det er bestemt blevet nemmere at være netskribent. Afhængig af målgruppen bør man præcis derfor tænke over sit ordvalg samt være forsigtig med (ny)opfundne ord og ord, der kun kendes i en lukket kreds. Jo mere klart, man kan skrive, des større er chancen for at få budskabet igennem. Ikke mindst når der er tale om navigation i en brugergrænseflade.

En kommentar til “Weblogs, ord-diarré og brugervenlighed”

Skriv en kommentar