Kim Stanley Robinson: Antarktis

3 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner

Antarktis af Kim Stanley RobinsonDer er koldt på Antarktis. Så koldt at snottet næppe når at blive flydende, inden det fryser fast til indersiden af næsen.

I Kim Stanley Robinsons roman, Antarktis, befinder vi os et lille stykke ude i fremtiden, hvor netop Antarktis er blevet hjem for en samling forskere, olieborefolk og miljøaktivister, der alle på godt og ondt fascineres af ishelvedet.

Her møder vi den kvindelige bjergbestiger og økoturistguide, Val, bureaukraten fra Washington, Wade og løsarbejderen, X, der blandt andre kommer til at hjælpes ad med at overleve i en storm, da miljøaktivisterne laver “økotage” mod forsker- og olieborestationerne.

Antarktis er en udmærket roman, som specielt beskriver sit persongalleri ganske godt. Trods storpolitiske emner som globalisering, overbefolkning og miljøproblemer, bliver plottet dog aldrig rigtigt spændende.

Skriv en kommentar