Blogger og informationsarkitektur

Det fede ved Blogger er, at det er så nemt! Log ind i Blogger, skriv et nyt indlæg, publicér. 1-2-3. Det tager 5 minutter, så har du smidt nyt indhold på din hjemmeside.

Det store problem ved denne måde at skrue et website sammen på, er desværre en helt grundlæggende mangel på informationsarkitektur. Man kan således kun navigere i information på en Blogger-baseret weblog på én måde, nemlig i omvendt kronologisk rækkefølge. Det er dermed ikke særligt nemt, hverken for forfatteren eller brugerne, at genfinde information. Man kan selvfølgelig forsøge sig med Google, men det er næppe en særlig effektiv metode.

Hvad Blogger mangler, er emneord og emnekategorier, som kan tildeles efter brugerens eget valg.

Med en mulighed for tilknytning af emneord til hvert indlæg, ville der nemt kunne genereres metadata, hvilket kunne forbedre fremsøgning via søgemaskiner. Og hvis man endvidere kunne placere hvert indlæg i en emnekategori, ville der kunne genereres en fornuftig navigation, så man kunne finde frem til relevant information uden at være afhængig af en søgemaskine.

Det er helt basal viden for bibliotekarer, men Blogger har vist ikke set lyset endnu.

Hvis man er tilstrækkeligt utilfreds, kan man selvfølgelig bare skifte Blogger ud med f.eks. WordPress eller Movable Type. Der skulle være de ovenfor efterspurgte muligheder. Men hvis man, som jeg, har sin blog på en Internet Information Server uden PHP, kan det dog godt blive et problem.

Så hvis du kender noget rigtig godt blogging software, der er skrevet i ASP, så drop mig lige en mail eller en kommentar.