Medieterror?

Begivenheder som angrebet på World Trade Center, bombeattantaterne på Bali og for nyligt i London er naturligvis altid horrible. Og al respekt for ofrene. Men når medierne sætter så voldsom fokus på sådanne terrorangreb, går de så i virkeligheden ikke terroristernes ærinde?

Med så omfattende en pressedækning får terroristerne præcis hvad de ønsker. De får nemlig lov til at sætte dagsordenen. G8 topmødet, som ellers havde en ret vigtig dagsorden, endte således fuldstændig som en fodnote i torsdagens nyheder. Dermed må terroristerne allerede have vundet den første sejr.

Den anden sejr vinder de, når medierne fortsætter hysteriet, og dermed får skræmt befolkning og myndigheder til at handle anderledes, end de plejer:

Markant færre passagerer i metroen
Terrorhandlingerne i London kan meget vel have afholdt tusinder af passagerer fra at tage den københavnske metro i de seneste dage.

Danskernes frygt for terror er steget markant efter sidste uges bomber i London, viser en Gallup-måling i Berlingske Tidende.

Nu er det jo ikke sådan, at jeg tror det er realistisk, endsige ønskeligt, at nyhedsmedierne skulle undlade at bringe nyt om så stor en begivenhed som London bomberne.

Men måske kunne en diskussion om medieetik på området være tiltrængt?

Skriv en kommentar