WordPress Meetup i Aarhus

WordPress logo

Det er ikke mange WordPress-entusiaster, jeg fysisk møder i det daglige. Så da jeg faldt over et tweet om et WordPress meetup i Åårhus, jeg kan ikke huske hvem der skrev det, blev det omgående noteret i kalenderen.

Det foregik på Lynfabrikken i tirsdags og var arrangeret via Meetup.com af Kåre Mulvad Steffensen. Der dukkede +20 WordPress-hoveder op, så vi fik helt ekstraordinært lov at låne Lynfabrikkens store mødelokale, der ellers står til en lejepris på 3500,- pr. dag. Thumbs up til Lynfabrikken for det hurtige sponsorat.

Jeg har aldrig deltaget i et meetup før. Mit WordPress-netværk er lidt begrænset inde midt i det mørke Jylland, så det var både sjovt og interessant at møde en flok interessefæller. En broget flok, der spændte over alt fra hobby-nørder, bloggere, webshop-ejere, udviklere og designere, hver med deres særlige interesse og fokusområde med centrum i WordPress.

Jeg havde nok forestillet mig, jeg skulle nørde lidt kode undervejs, men det blev mest til interessante diskussioner med de andre deltagere og demonstrationer af forskellige løsninger. Webshops lader til at være et centralt emne, så der blev diskuteret en hel del WooCommerce, opsætning af betalingsløsninger, SEO og hvordan man gør dette og hint. Det var særligt interessant at høre Rene Skou Jensen fortælle om Middelfart Sparekasses website, der er bygget i WordPress med integration til intranet og cached med Varnish.

WordPress Deployment Ninja-tricks

Endvidere fik jeg en god snak med Kåre Mulvad Steffensen om deployment og fik lidt ninjatricks med hjem i bagagen:

Desktop Server
Jeg har længe brugt MAMP som lokalt servermiljø til at udvikle på. Det fungerer udmærket, men det kan være lidt bøvlet når man skal sætte nye sites op og oprette et lokalt domæne til at udvikle på. Desktop Server fra ServerPress kan klare det hele med ganske få klik.

Desktop Server kan downloades gratis i en begrænset udgave og koster $100,- i pro versionen.

Deploy
Versionsstyring er svært at komme udenom, især hvis flere arbejder sammen om et web-projekt. Men det er de færreste mindre og mellemstore webhoteller, der har det installeret og har SSH-adgang, så udviklere kan arbejde med det direkte på serveren. Deploy er en husmands-snyde-versionsstyrings-løsning til den slags web-servere. Man fodrer Deploy med oplysninger til det repository, der skal implementeres samt serverens FTP oplysninger og så kører Deploy en søg-og-erstat på filerne i projektet.

Deploy understøtter Git, Mercurial og Subversion og koster gratis for ét projekt. Priserne starter ved £6,- pr. md. for 2 projekter eller flere.

WP Migrate DB Pro
Når man arbejder på et projekt, kan det være praktisk at holde databaserne på udviklings- og produktionsmiljøet i sync. Især, hvis der udvikles nye indstillinger, der skal gemmes i databasen og man ønsker en nogenlunde sømløs implementering. Det er bare temmelig bøvlet at migrere en database manuelt. Det job klarer WP Migrate DB Pro nemt og elegant.

Chris Coyier roser ofte produktet i Shop Talk Show, så jeg kendte det godt, men har måske haft lidt svært ved at se formålet. Det blev jeg så lidt klogere på. WP Migrate DB Pro koster $90,- for en personlig licens, der dækker op til 12 installationer.

Næste WordPress Meetup

Der blev vist nærmest etableret et halv-officielt WordPress-netværk i Aarhus denne dag. Næste meetup er planlagt til torsdag d. 11. december 2014.

Skriv en kommentar