4 forældede web features, der bør forsvinde

Mashable har spurgt 12 iværksættere hvilke web features, små erhvervsdrivende for alt i Verden bør undgå. Det er ikke alt på listen, jeg finder lige relevant og noget giver sig selv, men der er 4 ting, jeg seriøst ville overveje at smide på porten i kommende web projekter:

1. Billedkarruseller

Nr. 3 på Mashables liste. Der er både brugervenligheds- og effektivitetsmæssige problemer med denne slags indholdselementer. Jeg har beskrevet det tidligere her. Brug dem kun, hvis de er gennemtænkte.

2. Store top-fotos (Hero images)

Nr. 4 på Mashables liste. Mange websites har et gigantisk billede i toppen, som dels skubber det reelle indhold for langt ned på siden, dels er tungt at downloade. Begræns det.

3. Automatiserede popups

Nr. 8 på Mashables liste. Det er blevet lidt af en trend at fylde skærmen med et modal overlay eller en popup, hvor brugeren bedes melde sig til nyhedsbreve eller lignende, før man får lov at se indholdet. Se også Brad Frost’s “Bullshit Overlays”. Den slags skal bare dø.

4. M.dot sites

Nr. 12 på Mashables liste. Mange websites omdirigerer brugere af mobile devices til et særligt mobil-site, som regel startende med et m, f.eks. “m.facebook.com”. Det er vildt irriterende for brugeren, især hvis det er lavet forkert, så man dirigeres helt væk fra det indhold, man oprindeligt landede på. Lav et responsivt website i stedet.

Translations: English

Skriv en kommentar