‘Gravity’ spinoff

GravityLost in space: Jeg var i biffen og se ‘Gravity’ i forgårs. Helt fantastisk film, intet mindre. “Hvordan kan en film næsten uden skuespillere være spændende”, spørger du måske. Men det kan den. “Den havde alt i sin flotte enkle langsommelighed” skriver Uffe i en kommentar på Fjæsbogen, og det kan jeg ikke skrive bedre selv. Verdens mest stille action-film.

I rummet er der ingen, der kan høre dig skrige

Billedsiden er enestående og man føler sig som beskuer lillebitte i det store, fjendtlige univers og næsten ligeså fortabt som filmens stærkt begrænsede persongalleri. Clooney og Bullock gør det godt i rollerne som astronauterne Kowalski og Stone og må klare hele opgaven med mimik og stemmeføring, da man næsten kun ser deres ansigter gennem glasset i astronauthjelmene.

3D plejer ikke at være min kop te. Det tilfører efter min mening sjældent filmen noget ekstra. Men her fungerede det faktisk, måske fordi det foregår i et miljø af så enorme dimensioner. Jeg måtte tage mig i at dukke mig for faretruende rumskrot mere end én gang.

Se den, hvis du ikke allerede har set den. Og når du har set den, men ikke før, skal du se Jonás Cuarón’s lille 7 minutter korte spinoff kortfilm ‘Aningaaq’. Tak til Anders for at gøre mig opmærksom på den.