“Add to Home Screen” med JavaScript på iOS

I går skrev jeg om en metode til at skjule eller nedtone iOS browserens brugergrænseflade, så dit allerede responsive website kommer til at minde lidt mere om en native app. Der er det lille aber dabei, at metoden fungerer bedst, hvis man kan få brugeren til at bookmarke sitet på sin Home Screen.

Mange iOS brugere aner bare ikke, at de kan føje et almindeligt website til deres Home Screen og interagere med det, næsten som om det var en native app. Men det kan man gøre dem opmærksom på med et lille JavaScript.

Matteo Spinelli har skruet et lille script sammen med det sigende navn “Add to Home Screen”. Det placerer en svævende ballon med “invitation” til at bookmarke siden ovenover "Tilføj" ikonet i Safari på iOS-ikonet i Safari på iOS. Og det er endda oversat til dansk. Se herunder.

Matteo Spinelli's script Add to Home Screen laver denne boble.

Hent scriptet og læs dokumentationen her →

Men måske er det for påtrængende

Det kan dog diskuteres, hvorvidt dette er en optimal løsning, da den slags meddelelser kan virke temmelig påtrængende, især for brugere, der f.eks. bare gerne hurtigt vil se dine åbningstider. Man skal nok passe på ikke at gøre det til et irritationsmoment.

Skriv en kommentar