Hvilken skrifttype?

Udvalget af skrifttyper til brug i webdesign var engang yderst begrænset. De skrifttyper, der var til rådighed, var dem, der som standard var installeret på folks computere. I dag har vi et utal af skrifttyper til rådighed, fordi browserne tillader os at indlejre dem i vore websites. Mulighederne begrænses kun af skrifttypernes licensrestriktioner og den mængde båndbredde, designeren er villig til at stjæle fra brugerne, der jo er nødt til at downloade skriften for at kunne se den.

Det har fået mængden af forskellige skrifttyper på alverdens websites til at eksplodere og ligeså markedet for font-embedding services til website ejere. Google har f.eks. en gratis service, der er meget nem at bruge.

What the font?

Det er imidlertid praktisk at kunne gennemskue, hvilken skrifttype der bruges, når man falder over en særligt lækker én af slagsen. Der findes et lille værktøj, der gør det meget nemt at få den slags oplysninger. Det hedder WhatFont og fås som udvidelse til både Chrome og Safari samt som bookmarklet til dem, der ikke har én af disse browsere.

WhatFont kan hentes her.
WhatFont fortæller lidt om skrifttypen.

Skriv en kommentar