Omlægning

Teknik-advarsel! Jeg har lagt min blog om. Ikke at der er sket det store med formatet, men jeg blev træt af den gamle adresse, så jeg har købt nyt domæne og flyttet den derhen.

Hvordan gør man så dét uden at brække alle links og søgemaskinernes indeksering?
Har man sit websted kørende på en Apache-server, kan man gøre det ved at placere en lille tekstfil ved navn .htaccess i roden af det gamle websted. Såfremt filstrukturen er den samme på det nye websted, kan det gøres med følgende indhold i denne fil:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^det-gamle-domaene.dk$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.det-gamle-domaene.dk$
RewriteRule (.*)$ http://www.det-nye-domaene.dk/$1 [R=301,L]

Trafikken fra det gamle domæne viderestilles nu til det nye domæne og giver søgemaskinerne besked om, at indholdet er flyttet permanent til det nye websted.
(løsning via Order of Business)

Hvad så med alle de gamle mapper, henvisninger og indstillinger?
Mit websted kører på WordPress og i den database, hvor hele webstedets indhold er lagret, var der masser af henvisninger til mit gamle domæne, foruden en masse forkerte henvisninger til gamle billeder i en forældet mappestruktur.

Heldigvis findes der et plugin til WordPress, hvormed man nemt kan finde de forkerte tekststrenge i databasen og erstatte dem med de rigtige. Værktøjet hedder Search & Replace og kan findes her. Men pas på, for ændringerne kan ikke fortrydes.

Skriv en kommentar