Pixelmator vs. Photoshop

Pixelmator ikonetAdobe’s programmer er dyre. I hvert fald dyrere, end min pengepung vil være med til. Men der fås billigere alternativer. For en måneds tid siden købte jeg således Pixelmator, et billedbehandlingsprogram til mac, der fås for den beskedne sum af kr. 179,- på mac app store. Det prøver jeg kræfter med for tiden, for at se, om det kan erstatte Photoshop i det daglige.

Brugergrænsefladen er ret lækker. Men der er en del workflows, der er anderledes og som kræver tilvænning. Indtil videre savner jeg en del basale ting fra Photoshop som f.eks. layer styles, der kan spare en del arbejdsgange, hvis man skal bruge skygger, 3d effekter, farveforløb eller lignende.

Pixelmator er dog et værdigt forsøg på at pille ved Adobe’s markedsandele og det fortjener at blive prøvet ordentligt af trods begynder-hurdles, selvom meget ville være lettere med Photoshop’s velkendte funktioner.

Skriv en kommentar