Horsensleksikon.dk

Horsens Leksikon

Horsensleksikon.dk er i luften. Horsens Leksikon er et leksikon for Horsens og omegn, som alle kan være med til at opbygge og redigere.

Leksikonnet blev oprindeligt til i et samarbejde mellem Horsens Museum, Byarkivet og Lokalhistorisk Arkiv på Horsens Bibliotek som et lokalhistorisk opslagsværk. Siden blev man enig om at udvide fokus til at omfatte alt, hvad der relaterer sig til Horsens og omegn samt gøre det muligt for alle interesserede at bidrage. Samtidig trængte sitet til en ny, mere tidssvarende platform og en grafisk overhaling. Den opgave fik jeg.

Genbrug af farver samt striber som grafisk element var et krav, men i en tidssvarende udgave, der ikke signalerede “historisk” og “gamle dage”. Layoutet har fået en opstramning og er sat i system i et fast layout gitter.

Horsens Leksikon - Forrige version Horsens Leksikon - Ny version

Sitet kører på MediaWiki med en række extensions, der gør det muligt automatisk at holde forsiden opdateret, interessant at besøge for brugeren og således muliggør, at redaktørerne kan koncentrere sig om at fylde indhold på. Til den opgave er anvendt følgende extensions:

  • NewPages – til visning af de nyeste sider
  • TopTenPages – til visning af de mest populære sider
  • ParserFunctions – til den karussel, der automatisk skifter “Ugens artikel”

Horsens Leksikon relanceres officielt ved en reception på Horsens Bibliotek d. 3. juni kl. 15.00. Se Horsens Leksikon her.

2 kommentarer til “Horsensleksikon.dk”

  1. Til lykke! Det ser da rigtigt godt ud.
    Flot at I får en lokal Mediawiki-installation i gang i Horsens – som stand-alone wiki så er det klart bedste valg – og i praksis også en støtte til dansk Wikipedia både hvad angår ‘uddannelse’ af potentielle Wikipedia-forfattere, og mht. til link-mulighed til ‘søster-wiki’ – virkeligt et godt initiativ 🙂

    Svar

Skriv en kommentar