Facebook stjæler min trafik

Jeg har begået den fejl at give Facebook besked om adressen til RSS feed’et fra min blog. Den slags kan sættes op når man opretter sin profil i både Facebook og en masse andre sociale netværk.

Men hvor andre sociale netværk, f.eks. Kommunikationsforum, bare viser feed’ets indhold med link til kilden, importerer Facebook alt indholdet fra feed’et uden andre henvisninger end dem, der står i selve indholdet. Facebook lader således hånt om RSS feed’ets link tilbage til kilden.

Man kan nok ikke rigtig sige, det krænker ophavsretten, for indholdet vises trods alt på min Facebook-profil med mig som afsender. Mine indlæg (på Facebook kaldet “noter”) får sikkert også potentielt større eksponering på Facebook end på min blog.

Men det er efter min bedste overbevisning ufin brug af RSS feeds og det ligger langt fra den anvendelse, RSS feeds er tænkt til. Facebook stjæler således både trafik og evt. kommentarer fra min blog.

Jeg er faktisk ked af at det er dét, der skal til, men nu er der lukket for import fra min blog til Facebook.

En kommentar til “Facebook stjæler min trafik”

  1. Det jeg gør er manuelt at dele links til mine blog-posts på facebook, det er vist de færreste der skriver så mange blogindlæg at man de giver mening at importere dem automatisk. Facebooks implementering af delt indhold er faktisk ret lækkert lavet

    Svar

Skriv en kommentar