Blue Dot kontra del.icio.us

Der er mange fordele ved at have sine bogmærker liggende på nettet i en social bogmærketjeneste, fremfor på sin lokale pc. Dels er de nemme at få fat på, uanset hvilken computer, man arbejder med. Dels kan man, når man deler sine bogmærker med andre, nemt blive gjort opmærksom på andre interessante sites.

Jeg er i øjeblikket ved at prøve den sociale bogmærketjeneste Blue Dot af. Og indtil videre ser den ud til at blive et reelt alternativ til del.icio.us, som jeg ellers har kørt med længe. Det er såmænd ikke fordi, Blue Dot funktionelt er voldsomt overlegen i forhold til del.icio.us, men brugergrænsefladen er en hel del bedre.

Del.icio.us har nærmest et ikke-design, og brugergrænsefladen kan være noget rodet at finde rundt i. Den oplevelse har man slet ikke på Blue Dot, snarere tværtimod. Endvidere kan tags (emneord) i Blue Dot bestå af flere ord, hvor man på del.icio.us er nødt til bøje systemet med en underscore eller lignende som erstatning for et mellemrum, hvis man har behov for tags, der består af flere ord.

Blue Dot kan naturligvis importere links direkte fra del.icio.us, så man slipper for dobbeltarbejde, hvis man vil skifte. Den har også glimrende integrationsmuligheder med både Internet Explorer og Firefox.
Tjek mine Blue Dot links på bluedot.us/users/bech.

Prøv Blue Dot på http://bluedot.us/

Skriv en kommentar