Er min blog gået død?

Ja, næsten. Den er i hvert fald meget syg. Jeg får den ikke opdateret så jævnligt, som jeg kunne ønske mig. Og det har alt sammen noget at gøre med publiceringsplatformen.

Jeg er sygeligt træt af Blogger. Den kan ikke levere det, jeg gerne vil have den til at levere. Jeg har lige skiftet til den nye Blogger Beta for at se, om den kunne klare opgaven. Men det kan den ikke. Derfor vil jeg meget gerne have skiftet til WordPress.

Men sådan en omlægning giver problemer, for WordPress kører PHP og jeg bor på et webhotel, der kører ASP. Og der ligger andre Blogger blogs på mit domæne, hvoraf én kører ASP. Dvs. jeg skal have ændret alle filendelserne i dén blog fra .asp til .htm for at kunne lægge webhotellet om til PHP. Og det nummer kan Blogger heller ikke klare.

Endvidere har jeg lige opdaget, at WordPress ikke kan importere indlæg fra Blogger Beta. Og Blogger Beta har f*cked mine RSS og ATOM feeds så grundigt op, at de hverken kan det ene eller det andet.

Alt tyder på et meget, meget stort og omfattende forestående, manuelt omlægningsarbejde. Argh!

11 kommentarer til “Er min blog gået død?”

 1. Lyder da for træls… Er selv skiftet til Blogger Beta og er indtil videre meget godt tilfreds, men ville egentlig også gerne skifte til WordPress, der virker som en mere stabil platform. Gad vide, hvor svært det er at skifte?

  Svar
 2. Du må bare holde målet for øje – din blog på WordPress bliver meget bedre, det er jeg slet ikke i tvivl om.
  Mht. den anden blog på din server – var det ikke på tide den fik sit eget ASP-domæne – jeg tænker: oplagt julegave til kvinden der har alt 🙂

  Du er næppe den første der vil gå fra Blogger Beta til WordPress, så mon ikke der er hjælpe at finde 🙂
  Måske dette link, selvom det godt nok virker kompliceret.

  Svar
 3. @ Esben:
  Så vidt jeg ved, kører du PHP på dit domæne i forvejen, og så er det nemt at installere en WordPress. Det bliver straks lidt mere bøvlet at importere dine gamle indlæg, da WordPress endnu ikke kan importere fra Blogger Beta. Så der foreligger et større stykke manuelt stykke arbejde. Alternativt skal man vente, til WP har fundet en løsning på import.

  @ Lars K.:
  Ja, jeg har set den opskrift på import til WP, men den ser godt nok bøvlet ud. Så kan man vist tidsmæssigt lige så godt kan kaste sig ud i den manuelle løsning…

  Svar
 4. Man skal vel heller importere de gamle indlæg til WP for så skifter alle url’erne til indlægene eller hva’? Og det er vel ikke specielt hensigtsmæssigt i forhold til linkning andre steder fra. Man kan vel i princippet godt bibeholde de gamle indlæg med deres nuværende placering og så blot implementere WP’s skabelon og bruge WP på fremtidige indlæg.

  Svar
 5. @ Esben
  Det har du ret i. Links til gamle indlæg går tabt, når man importerer skidtet til WP. Man kan godt lade de gamle indlæg ligge, hvor de er, men så kommer de ikke til at fremgå af brugergrænsefladen i WP.

  WP er baseret på en MySQL database, og hvis dine gamle indlæg ikke ligger i den, vil de ikke kunne fremsøges via WP’s søgefelt, og de vil således heller ikke fremgå af din navigationsstruktur eller dit arkiv.

  Dvs. de vil ikke længere være en integreret del af din blog, men nærmere en “gammel” blog, der er gået død.

  Det er derfor, jeg gerne vil have skidtet importeret. Så må links og medfølgende pagerank komme sidenhen.

  Svar
 6. Jeg kører WP både på eget domæne og via WordPress.com og er fuldt ud tilfreds. Det WP ikke kan umiddelbart er ofte muligt at finde som plug-in. Mht til dine indlæg på Blogger, så “død” den adresse vel ikke (?), så mon ikke et “jeg er flyttet”-indlæg er nok i det lange løb??

  Svar
 7. Jeg forstår ikke hvorfor du skal til at omdøbe alle asp filer til htm filer. Nu kender jeg ikke dit webhotel, men man kan godt køre php og asp på samme tid.

  Derudover findes der en dejlig lille import fumktion i wordpress der kan importere et rss feed.

  RSS feeds bruger absolutte links til billeder, filer etc. Så hvis man gemmer sit rss feed ned lokalt, laver en søg og erstat på billedfoldere, filer etc. over til den struktur WP har og sørger så for at uploade alle billeder etc. så er man oppe at kære i no time. Jeg gjorde det fra b2evolution til wp og det funkede fint.

  Tjaee det var bare mine erfaringer med skidtet. Og jeg er umåde tilfreds med WP. utrolig let at lege med 🙂

  Svar
 8. Tak til Thor og Michael for de gode råd…

  @ Michael:

  Jeg er generelt meget godt tilfreds med mit webhotel, som hedder Unoeuro, men de kører ikke PHP og ASP på én gang. Der er man nødt til at skifte server. Det gør derimod One.com, som jeg af samme årsag også har overvejet at skifte til.

  Problemet med konvertering af filer fra ASP til HTM er ikke så meget knyttet til min egen blog. Der er nemlig flere blogs på domænet, og én af dem kører med ASP. Det er filerne i dén blog, der skal konverteres, hvis jeg skal kunne skifte til WP… Så det er lidt noget bøvl.

  Svar

Skriv en kommentar