Julelys overalt

Det vælter frem med julelys. Det begynder at blive i overkanten. Der skal efterhånden julelys på alt. “Se Jytte. Jeg har sat julelys på tørrestativet”. Ja, hvor flot, Mester Jakel! Meget smagfuldt!

Tag en køretur fra Silkeborg til Viborg og du drukner i julelys. Det ser skrækkeligt ud og så er det noget værre miljøsvineri.

Næh, du. Alting med måde. Et lille juletræ i haven og måske et par stjerner i vinduet, det ved man hvad er. At pakke hele huset, flagstangen, barnevognen og nabokonen ind i blinkende, blitzende diode- og lyskæder er simpelthen for fanatisk. Fri mig for den slags øjebæ!

En kommentar til “Julelys overalt”

  1. Energifrådset kan jeg leve med, i julens hellige navn 🙂

    Men lysene skal sættes smagfuldt op, og der må ikke være for mange. Det er ikke meningen at man skal prøve at udkonkurrere stormagasinernes juleudstilling. Bare fordi en kane med otte tilhørende rensdyr, alle bøjet i blinkende neonlys er billig, er det ikke ensbetydende med at det ser pænt ud, eller har noget med jul at gøre for den sags skyld. Faktisk tværtimod.

    Selv har jeg en enkelt lyskæde (hvid) som hænger langs kanten på vores udestue, da vi ikke har noget grantræ at hænge den på.

    Svar

Skriv en kommentar