Min nye favoritkaffekop er fra Marco Friis

Jeg har fået mig en ny favoritkaffekop. Det er en af disse kopper fra keramikeren Marco Friis i Lønstrup.

Marco Friis laver smuk keramik i enkle, moderne linier men med et strejf af romantik. Der var rigtig mange fede ting i hans forretning, men vi faldt altså over disse kopper med motiv af en blomstersilhuet udstandset af et billede af en rose.

Marcos butik kan findes på Strandvejen 121 i Lønstrup eller på Mejlgade 92 Volden 24 – 26 i Århus, hvis du skulle få lyst til at kigge nærmere på hans produkter.

Se også Marcos hjemmeside eller følg ham på Facebook.

Marco Friis på TV

[Opdatering 3. feb. 2016] Marco deltager i øvrigt som en af de udøvende kunsthåndværkere i DR’s tv-serie om netop kunsthåndværk, Made in Denmark II.

Du kan se serien på DR TV her.

10 kommentarer til “Min nye favoritkaffekop er fra Marco Friis”

 1. Håber kaffen ikke har en bi smag…kopperne er jo bare en tynd kopi af keramiker Lone Borgen arbejde, skulle man være i tvirvl kan man bare tjekke hendes webside
  det er da for dårligt…..

  Svar
 2. Hmm… kan man udråbe andre til at være plagiatorer og i samme forbindelse selv vælge at være anonym, altså hvis man vil tages alvorligt – spørg jeg bare…?

  Mortens favoritkop ligner da slet ikke Lone Borgens keramik – hvori består bismagen?

  Svar
 3. Hej har lige fået en kop i fødelsdagsgave syntes at den er så fin at jeg ikke har brugt den endnu, en af debedste gave jeg fik .
  Utrolig smuk.

  Hilsen Susanne

  Svar
 4. Kan ikke se sammenhængen mellem Lene Borgens og Marco Friis´ kopper. Men jeg kan fortælle at jeg smask forelsket lige har købt min første tallerken hos Marco Friis. Er så glad for den at jeg pakker den væk når der kommer fest-gæster og den eneste der har spist af den nu er mig selv:-) Hele to gange. Skal ned og ha en mere i morgen. Nu er det nemlig ligemeget hvad der kommer på tallerkenen lørdag morgen, bare det bliver serveret på min flotte tallerken… Derfor skal min kæreste også ha en at spise af.. Så bliver lørdagshyggen fuldent… Det næste vi skal ha er to kopper… haps haps..

  Tak for lækkert, unikt design Marco.. og tak fordi jeg slap for mega mussel:-D

  Mvh, Anne Sofie

  Svar
 5. Såg i en svensk tiding, en kaffekopp på guldfot med Jesus och en ängel på.
  Går den att få tag på?Jag bor i Stockholm. Vad kostar den isåfall?
  MVH Yvonne

  Svar
 6. Jeg er lige kommet hjem fra Århus hvor jeg faldt over Marco Friis´s butik i Badstuegade. Jeg blev forelsket med det samme. Købte en smuk skål og en kop med hjem. Jeg har absolut ikke tænkt mig at bruge disse, de skal bestemt bare være til pynt. Jeg er dog meget meget ked af at der ikke er en butik på Sjælland, da jeg yderst sjældent kommer til Jylland.

  Med venlig hilsen Maria Andersen.

  Svar
 7. Hej Yvonne,

  De koster ca. ddk 1000,- – men de er også super flotte.
  Jeg fik en sidste år og alle gæster beundrer den vildt!

  Svar
 8. Hejsa

  Lone Borgen er min moder, og det er en direkte kopie af hendes ting, måske ikke lige de ting hun har på hjemmesiden. Jeg har set hende lave lignende ting helt tilbage i starten af 80erne. Hun har begået den fejl at ikke tage patent på tingene, og det er der jo ikke så meget at gøre ved.

  Dog er det hende som i dag har kopper udstillet på den adresse i Aarhus som Marco Friis tidligere havde. Så folk foretrækker heldigvis originalen 🙂

  Svar

Skriv en kommentar