Jeg vandt en flaske rødvin

Chateau Treillou 2000Forleden havde Søren Johannesen sat en flaske Chateau Treillou 2000 rødvin på højkant i E-klummes kodekonkurrence, som sattes i værk i forbindelse med et Microsoft Office Open XML foredrag samt premieren på filmen om Da Vinci Mysteriet.

For at vinde konkurrencen, skulle man i bedste Da Vinci mysterie-stil løse en kode, foruden at være den første til at kommentere på indlægget. Koden, der skulle løses, så sådan ud:

e-klumme
 koder f
or vildt

Umiddelbart lidt kryptisk. Men hvis man kender lidt til HTML, vil man ret hurtigt genkende stadset. Det er nemlig numrene på en række HTML entiteter. Da jeg ikke sådan lige kunne læse hvad der stod, bare ved at se på koden, klippede jeg den ud og satte den ind i et tomt HTML dokument. For at se kodens besked, skulle jeg således bare åbne dokumentet i min browser. Easy-peasy. Resultatet blev dette:

e-klumme koder for vildt

Jeg fik selvfølgelig omgående kommenteret på indlægget, og vinen modtog jeg så med posten i går. Jeg siger mange tak, og glæder mig til at nyde den.

Links:
e-klumme: XML og Da Vinci
HTML Codes - Characters and symbols

Skriv en kommentar