DDELibra er tung som bly

Herning Centralbibliotek kører med bibliotekssytemet DDELibra fra Axiell.

DDELibra til professionelle er en grafisk brugergrænseflade i form af et program, der skal installeres på hver enkelt pc.

Dette program er desværre temmeligt tungt at danse med. Det er sløvt at starte op, det er sløvt at lukke ned og det sluger en pokkers masse systemressourcer fra den enkelte pc.

Jeg har endnu ikke rigtig fattet, hvorfor det er nødvendigt med så tung en applikation, når det i princippet burde være muligt at smide de samme funktioner ind i en webgrænseflade. Det vil selvfølgelig øge presset på serveren en anelse, men så meget information skal der vel heller ikke sendes frem og tilbage?

Hvad er fordelen ved blytunge klienter fremfor en webgrænseflader til bibliotekssytemer?

En kommentar til “DDELibra er tung som bly”

  1. Mine erfaringer med lige præcis webgrænseflader af bibliotekssystemer er ikke stor – men generelt synes jeg, at der er for store begrænsninger i det. Man kan simpelthen lave et bedre system, når man har hele harddisken at boltre sig på :-).
    At det så på sørgeligste vis er mislykkedes Axiell at lave en god brugergrænseflade til et ellers udemærket system, er en helt anden sag. Selve designet er jeg sådan set glad nok for, men den tekniske del virker usandsynligt dårligt sat sammen. Tung at danse med, som du siger – dertil meget svær at få til at løbe parløb med nogle ganske almindelige printere og diverse andre småting.
    Nogle af problemerne kunne man nok komme over ved at gå tilbage til den tegnbaserede version, men det vil Axiell ikke være med til :-(.
    Det ville ellers være rart for os, som er opvoksede med DOS og lignende (og have den fordel, at man med lethed kunne forvirre de lånere, der insisterer på at kigge en over skulderen).

    Svar

Skriv en kommentar