Spamsikker visning af din email adresse

Spam er pisseirriterende! Og du kan være sikker på at blive modtager af spam i samme øjeblik, du har offentliggjort din email adresse et hvilket som helst sted på nettet.

Det er specielt et problem, når man er offentligt ansat og er nødt til at have sin email adresse eksponeret på nettet af hensyn til åbenhed i organisationen. Så er der selvfølgelig spamfiltre, men hvor sikker kan man altid lige være på, at de får sorteret rigtigt i “affaldsmængden”?

Der findes imidlertid råd for problemet. Man kan slippe uden om spammeriet ved at pakke sin email adresse ind i et simpelt stykke javascript. Scriptet kan se således ud:


1. <script language=javascript>
2. <!--
3. var username = "username";
4. var hostname = "yourdomain.com";
5. var linktext = username + "@" + hostname;
6. document.write("<a xhref=" + "mail" + "to:" + username + "@" + hostname + ">" + linktext + "</a>")
7. //-->
8. </script>

…hvor “username” i linie 3 erstattes af den del i din adresse, der står før @ og “yourdomain.com” i linie 4 erstattes af den del i din adresse, der står efter @. (Erstat dog kun den del, der står INDENI gåseøjnene).

Dan Thies har skrevet en artikel om emnet på Sitepoint.com. Læs artiklen og se teknikkerne her.

3 kommentarer til “Spamsikker visning af din email adresse”

 1. Det er en rigtig genial ting, som jeg har brugt siden du viste den første for længe siden.

  Til det møg-spam der alligevel slipper igennem er Spamfighter ret effektivt, syns ieg. Er gratis og findes her.

  Svar
 2. Hvorvidt det betyder en forringelse i fht. søgemaskinernes indeksering af siden, afhænger nok af hvad det er for en søgemaskine, der besøger siden.

  Hvis det er en søgemaskine, der tager e-mail adresser med i sin rankering, så ja. Men så kan det nemt være en maskine, man alligevel ikke ønsker et besøg af, da den sikkert høster e-mail adresser til spam-brug.

  Det burde derimod ikke have betydning for søgemaskiner som Google, da rankeringen her er baseret på relevans, forstået som antallet af links, der findes til den pågældende side.

  Jeg har selv haft meget glæde af dette script. Selv om det ikke er helt nyt længere, og jeg har hørt nogle rygter om, at spam-robotterne har lært at gennemskue det, har jeg endnu ikke fået spam ind på den adresse, jeg har offentliggjort på denne måde.

  Svar

Skriv en kommentar