Tilgængelighedstest

Dette er 12. uges 1. opgave på kurset i brugervenlighed og grafisk design på Akademiuddannelsen i IT.

Test: horsensbibliotek.dk

Jeg har testet min arbejdsplads, Horsens Biblioteks, website op imod tilgængelighedskriterierne s. 124 i bogen “Usability – Testmetoder til mere brugbare websites“. Disse tilgængelighedskriterier er baseret på det tidligere IT og Telestyrelsens årlige undersøgelse “Bedst på nettet”, hvor offentlige institutioner kæmpede om at opnå flest mulige point og op til 5 “netkroner”. Undersøgelsen laves ikke længere, men en stor del af kriterierne er fortsat relevante og kan stadig findes på Archive.org.

Jeg har testet 4 sider, der hver repræsenterer en essentiel template på sitet. Der er plads til forbedringer. Det maksimale antal point er 73. Herunder ses scoren for de 4 forskellige sidetyper på horsensbibliotek.dk.

SidetypePoint
Forside39
Underside
(eReolen)
51
Søgeresultat
(Maria Wern)
40
Postvisning
(Skyggebarn)
35

Du kan se hele min undersøgelse i dette Google Docs dokument.

Skriv en kommentar