Zip en mappe på Mac uden irriterende .DS_Store filer

Zip med UNIX kommandoer i Terminal på Mac OSXDa jeg forleden skulle uploade et zippet projekt på WordPress Theme Directory, blev det afvist, fordi det indholdt skjulte filer. Jeg forsøgte flere gange at lave en ny zip fil af mappen og selvom jeg havde slettet de skjulte filer, blev de ved at dukke op.

Finder app’en på Mac opretter skjulte .DS_Store filer, som den bruger til at holde styr på bl.a. placering af ikoner, baggrunde m.m. Disse filer kan give problemer i visse situationer f.eks. som i ovenstående, men de ser også mystiske ud, når man som Mac bruger sender en zip fil til en Windows bruger.

(Men hey! Før du driller mig med min Mac: Windows laver også irriterende, skjulte filer, f.eks. Thumbs.db.)

Løsningen findes i kommandolinien

Jeg bryder mig ikke særligt om Termnial værktøjet. Brugergrænsefladen er kommando-baseret og minder mig alt for meget om de gamle DOS-dage. Jeg er mere en GUI person.

Men Terminal værktøjet er en problemknuser. Det oplever jeg stadig oftere og det løser nemt problemet med de irriterende .DS_Store filer.

Sådan gør man:

Først navigeres frem til den mappe, hvori det, der ønskes zippet, er placeret.
(Eks.: I mappen “foo” ligger mappen “bar”, som du ønsker at zippe. Navigér frem til “foo”.)

cd [foo]

Nu skal mappen “bar” zippes. Det gøres med flg. kommando:

zip -r bar.zip bar -x "*.DS_Store"

Forklaring

  • -r inluderer alle mapper under målmappen, som vi ønsker at zippe.
  • bar.zip er navnet på den zip fil, vi vil oprette.
  • bar er den mappe, vi vil zippe.
  • -x "*.DS_Store" udelukker alle filer hvis sti ender med strengen “.DS_Store”.

Via

Skriv en kommentar