Mobiltelefoner gennem 17 år

Og nu vi er ved mobiltelefoner. Min historie med mobiltelefonerne går 17 år tilbage i tiden. En fastnettelefon har jeg aldrig ejet.

Dancall

Jeg købte min første mobil i 1995, da jeg var soldat, så jeg kunne ringe hjem til moar. Det var en Dancall, den kostede kr. 100,- samt et halvt års abonnement og den kunne gå på GSM netværket fremfor det bedagede NMT. Den fyldte en mindre mursten, men den passede fint i brystlommen på min uniform, så den kunne komme med på “slagmarken”, hvorfra jeg lavede telefonreportager til min gamle gymnasiekammerat Søren Baastrup.

Dancall GSM telefon
Dancall GSM telefon

Philips Diga

3 år senere, i 1998 mens jeg studerede i Aalborg, blev Dancall’en efterhånden for tung og NiMH-batteriet var ved at dø. Så investerede jeg i en Philips Diga, mest pga. prisen på kr. 149,- med samme abonnementstype, som passede godt til en studerendes lommesmerter. Diga’en var stadig en ordentlig klods, men dog lidt mindre, lettere og rundere udformet end Dancall’en. Heldigvis foreskrev buksemoden store lårlommer dengang. Plastic-klappen på fronten var vist mest til pynt.

Philips Diga telefon
Philips Diga

Nokia 3310

I 2001, da jeg var flyttet sammen med kæresten i Viborg, var Diga’en ved at have overskredet sidste salgsdato og måtte vige pladsen for en af de dengang allestedsnærværende Nokia 3310. Nu kunne man også spille spil på telefonen. Prisen kan jeg ikke huske, men den var med mig i 4 år.

Blå Nokia 3310 telefon
Nokia 3310

Sony-Ericsson T630

I 2005 skiftede jeg Nokia’en ud med en Sony-Ericsson T630. Den kunne væsentligt mere, bl.a. havde den indbygget e-mail, men faktisk brugte jeg det ikke rigtig, for det var alt for besværligt at grave ned gennem menuerne til funktionerne. Jeg husker den især, fordi jeg lige havde fået den og sad og legede med den, da bomberne sprang i Londons undergrund.

Sony-Ericsson T630
Sony-Ericsson T630

Sony-Ericsson W890i

T630’eren blev skiftet ud i 2008 med en Sony-Ericsson W890i. Denne model var min første med 3G og det var et krav, da jeg savnede internet på telefonen. Det blev dog aldrig rigtig godt, for mobilbrowseren var ikke rigtig moden og de færreste websider bygget til små skærme. Telefonen havde også indbygget mp3 walkman. Den brugte jeg heller ikke rigtig, for det havde jeg allerede en iPod til.

Sony-Ericsson W890i
Walkman-telefonen Sony-Ericsson W890i

iPhone 4

W890i’eren blev min foreløbigt sidste Sony-Ericsson telefon. I 2010 købte jeg en iPhone 4. Endelig virker det mobile internet. Jeg har den endnu og er enormt glad for den. Pånær, når hjem-knappen driller.

Apple iPhone 4
Apple’s mobil-computer iPhone 4

Hvor mange mobiltelefoner har du haft? Hvilken model var din første? Hvad husker du dem for?

[Update 12. sep] Åh jo, og så kom der jo forresten lige en ny iPhone til Verden henne i Californien.

2 kommentarer til “Mobiltelefoner gennem 17 år”

    • Det er også en sød lille Ericsson, du havde der. Jeg kan godt huske modellen og så vidt jeg husker, kunne den fås med front i forskellige farver. Lækkert, kantet design. Antenner er nu en mangelvare på vore dages telefoner. 😉

      Svar

Skriv en kommentar