Instagram amok

For snart længe siden installerede jeg en lille app på min iPhone med navnet Instagram. Med Instagram kan man skyde sine fotos og lave efterbehandling i form af diverse filtre, der kan gøre billederne mere interessante. Men Instagram er også et socialt netværk. En slags foto-twitter, hvor man kan dele sine fotos, følge andre fotografer, skrive kommentarer og give “thumbs up” til særligt gode fotos.

Jeg er blevet helt bidt af det. Instagram er gratis, men har indirekte været min hidtil dyreste app, fordi jeg har investeret i alle mulige andre foto apps til at lave gode Instagrams med. Her et par eksempler fra mit insta-mørkekammer.

Andrea på en gynge - via Instagram

Tunge skyer over en mark - via Instagram

Vejen gennem skoven - via instagram

Instagram kører som udgangspunkt kun på iPhone (der går dog rygter om en snarlig Android-udgave). Der er ingen egentlig webgrænseflade, men man kan dog godt lave links til sine fotos. Til gengæld er der en API, som flere 3. parts-udviklere har brugt til at lave interessante ting med.

Her er en stak Instagram-goodies

Instagram viewers

Med disse kan man se Instagram fotos i en almindelig web browser.

Carousel

… er en lille app til mac, der viser Instagrams i en lækker indpakning.
Carousel

Et Instagram RSS feed

… kunne man godt bruge en gang i mellem. Det har @mislav lavet en løsning på via Heroku.
Find f.eks. mit feed her.

Statistik

Vil man gerne vide lidt mere om, hvilke fotos der er blevet kommenteret mest, kan man få statistik på det med Statigram.
StatigramSe statistik for min profil her.

Instagram på print

Vil man have sine Instagrams på tryk, som fotobog eller klistermærker, er der også muligheder. Prøv en af følgende:

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.