Horsens kommunes bibliotekers nye hjemmeside

Horsens kommunes bibliotekers nye hjemmeside

Horsens kommunes biblioteker har fået nyt website. (Igen, om man så må sige. Sidst, det skete, gik det ikke upåagtet hen).

Bibliotekets ildsjæle har længe skrevet weblogs om gode læseoplevelser, tidens musiktendenser, film, der bare skal ses, bøger til forældre og deres børn og meget mere. De har dog hidtil været godt skjult i strukturen og svære at få øje på. I den nye løsning har vi fået ryddet op i disse blogs, samlet dem i ét system og kan nu præsentere overskrifterne på websitets forside.

I det nye design har vi endvidere lagt vægt på at synliggøre åbningstider, søgemuligheder og oplysninger om kommende arrangementer, foruden at det generelt skal være nemt at finde rundt på hjemmesiden. Vi har således arbejdet intensivt med at sætte fokus på det vigtigste, både grafisk og strukturelt.

På den tekniske side er vi gået væk fra Sitecore og prøver nu i stedet kræfter med WordPress MU. Det tegner til at blive et godt bekendtskab.

Se Horsens kommunes bibliotekers nye website her.

2 kommentarer til “Horsens kommunes bibliotekers nye hjemmeside”

  1. Jeg har ikke set siden efter i sømmene, men mit førstehåndsindtryk er endog meget positivt – i mine øjne sætter I et eksempel, som andre biblioteker kan og bør kigge efter når de skal lave hjemmesider. Jeg er rigtig glad for
    * jeres brug af open source til en større offentlig hjemmeside. Jeg vil gerne høre noget mere om det ved lejlighed – hvordan I har fået IT-afdelingen med på ideen, hvordan det har været at udvikle til MU og om der har været nogle faldgruber undervejs, som kunne have været undgået.
    * jeres fokus på formidling med de enkelte blogs, drevet af ildsjæle. Det er i mine øjne den vej (eller en af de veje) biblioteksvæsenet skal.
    * det “friske”, moderne udseende design, som alligevel er intuitivt navigérbart.

    Jeg har en lille bug – “søg”-knappen i det centrale søgefelt (“Søg i biblioteksbasen efter ____ ) dropper en halv linje ned på Firefox/Konqueror/Opera under Ubuntu (jeg kan sende dig et screenshot, hvis det er). Det er – brugersegmentet taget i betragtning – ikke noget som du bør ligge søvnløs over, men det er vel rart at vide.

  2. Flot! Det er ret imponerende hvor meget information der findes på forsiden, uden at det virker uoverskueligt. Jeg kan specielt godt lide den røde bjælke med indbygget kontaktformular nederst på siden. Og så er det ovenikøbet lavet med WordPress 🙂 – gid vi kunne lave noget lignende på mit bibliotek, men vi er lænket til kommunens SiteCore (zzzzzzzzzz…)

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.