Screen dumps med Fireshot

Jeg stod forleden og savnede et værktøj, der kunne tage screen dumps af websider og automatisk scrolle helt til bunden i browservinduet. Til den opgave er Techsmith’s SnagIt et ualmindeligt fortrinligt stykke værktøj. SnagIt koster dog $39,95 og selvom jeg egentlig godt ville betale den sjat penge for værktøjet, var det alligevel det, der fik mig til at gå på jagt efter billigere eller gratis alternativer. En jagt, der ikke rigtig bar frugt.

Så jeg sad nærmest og var ved at fylde mine kreditkortoplysninger ind i formularen på Techsmith’s website, da jeg tilfældigt fik et link til Fireshot i min feed-reader. Fireshot er et plugin til Firefox, og kan som sådan kun bruges til dumps af sidevisninger i denne browser. Det gør den til gengæld også glimrende, og den er i stand til at scrolle siderne til bunden. Selvom funktionaliteten således er begrænset, løser plugin’et opgaven fint, og jeg kan nu få præcis de dumps af sider, jeg gerne vil bruge til inspiration.

Du kan hente Fireshot her.

3 kommentarer til “Screen dumps med Fireshot”

  1. Jeg har i mit arbejde ikke det store behov for at tage tage skærmdumps af hele sider (scrolle til bunden til siden), men har mere jagtet en løsning, der fungerede nemt til at dokumentere diverse web-processer mhp. senere udarbejdelse af selvstændige vejledninger.

    Jeg arbejder bl.a. med Camtasia og også prøvet SnagIt – men er i dag endt med 9 ud af 10 gange at dokumentere processen med det gratis værktøj Wink. Wink tager skærmbilleder af processen, enten manuelt når man ønsker det, automatisk ved tastatur- eller musehandling, eller automatisk et antal billeder i sekundet. Fordelen er primært, at jeg kan koncentrere mig om først fx at afprøve en service, og så bagefter gense processen og skabe tilpassede vejledninger derfra, ofte tager jeg faktisk skærm-udsnits-billeder af Wink-skærmbillederne…

    Jeg har også testet Jing, men det fangede ikke rigtigt, men det kan det jo gøre for andre 🙂

    Fordelen ved de gratis løsninger er jo også, at et netværk af webfolk kan udveksle filer, for alle har adgang til de samme værktøjer. Der er efterhånden meget, der taler for generel brug af gratis programmer til mange almindeligt forekommende opgaver – i sær hvis vi kunne nærme os lidt mere netværkssamarbejde.

  2. Super tip Morten, tak for det!

    Jeg kan ikke huske hvor mange gange i mit liv, jeg har siddet i Photoshop og copy/pastet screendumps sammen, for at få en hel side med.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.