Vrid en e-shop ned over biblioteksdatabasen

Der er formentlig i princippet flere ligheder end forskelle imellem hvad e-handelssystemer og bibliotekssytemer bør kunne.

Begge typer systemer skal kunne formidle en række varer eller objekter, begge typer systemer skal have søgefunktionalitet og bør understøtte "berry picking" eller "græsning" og begge typer systemer skal kunne håndtere en række brugeroplysninger.

Den væsentligste forskel ligger i, at bibliotekssytemet skal kunne låne et materiale ud, hvor e-handelssystemet skal kunne sælge det. Udtjekningsproceduren er således langt hen ad vejen et springende punkt.

Magento er en meget omfattende open source e-handelsløsning, der har alt hvad man kan ønske sig af en sådan. Magento har brugeranmeldelser, tagging, kollaborativ filtrering, content management og hele svineriet indbygget. Kort sagt; en open source Amazon.com løsning, lige til at trille på din egen server. Magento er nu klar i en beta version.

For 1½ års tid siden demonstrerede Casey Bisson med WPopac, hvordan man kan skrue WordPress sammen omkring biblioteksbasen, så man får tilføjet en helt anderledes form for funktionalitet, end det bibliotekssystemet ellers ville kunne. Forestil dig nu, kære biblioteksudvikler, hvad man på samme vis kunne få ud af at vride Magento ned over bibliotekets database.

Der ville kunne vindes en hel del i formidlingen af bibliotekets materialer, foruden væsentlige muligheder for brugergenereret indhold. Det ville pludselig blive muligt at græsse i bibliotekets samling via en webbrowser (og det ville da være ret nyt).

Det kræver i sagens natur en del tilretning. Måske kunne der skrives et biblioteks plug-in til Magento? Hvem har mod på at gøre forsøget? (Eller prøver I med Summa?)